Пица, пицарии в София - избрана селекция заведения, с италианска кухня в София
НА ПИЦАРИЯ
Много обичани и често посещавани, достъпни за повечето хора и предпочитани от деца и семейства - това са пицариите. С богато и разнообразно меню, те привличат вниманието и апетита на любителите на италианската кухня.

Популярните пицарии в София са тук. Повече информация и мнения на клиенти намерите на
Заведения: пицария

пицария Pizzarela
ИТАЛИАНСКАТА КУХНЯ
Вкусно, ароматно, интересно - с тези думи можем да характеризираме популярната италианска кухня. Сигурно на пръсти се броят хората, които не харесват тестените изделия в комбинация от месо, зеленчуци и разбира се неустоими вина.

Италианската кухня съществува още преди Италия да се обедини като държава. Великата й история минава през различни етапи на промени, усъвършенстване, пригаждане, за да достигне съвременният й вид - благ за мнозина.
Италианската кухня е известна с голямо разнообразие от различни съставки, които обикновено се използват в комбинация от тестени изделия (паста) с плодове, зеленчуци, сосове, месо, риба и т.н.

Новини

Вкусна разходка в "Пето Авеню"

Честно казано не знам какво се случва в София, но мине се не мине седмица и отварят нов ресторант в централната част и то кой от кой по симпатичен. Толкова, че скоро ще започне да ми става трудно да избирам.

„Пето Авеню” е американски ресторант, който се помещава в стара градска къща на улица „Раковска” 174 в отсечката между Канала и Васил Левски. Не е чисто нов, но може да мине в графата сравнително нови. Двата етажа се различават като дизайн, но са модерни и уютни. Лично на мен долу ми беше по-приятно, макар че горе е по-удачно за големи компании. А с последната такава направихме такъв хранителен пир, че ще оставя снимките да говорят сами за себе си.

Хареса ми и персоналът – усмихнати и любезни хора. Не знам защо ресторантьорите толкова се оплакват от липсата на добър персонал. Постоянно се натъквам на такъв в новите ресторанти, които се отварят напоследък. Може би всъщност хората работят добре, когато попаднат на уютно място, когато шефът ги смята за съществена част от цялото, а не за работен добитък и когато обслужват възпитани клиенти. Такива като мен, разбира се.
Сега за храната: американски ресторант означава американска храна. Каква е тя?

Менюто е доста богато всъщност и включва популярните Калифорния стил пици (още не съм пробвала но чух суперлативи в сила на най-добрата пица в София), Бъфало крила, Сейнт Луис и Джак Даниелс ребра, телешки стекове приготвени по желание на клиента, традиционните бургери и автентичен чийзкейк. Друга съществена част е кухнята от Централна и Южна Америка, която е популярна в Щатите, приготвена обилно с подправки, но не са пропуснати и няколко азиатски специалитета. Храната изглежда много добре, вкусна е, а цените са може би само с една идея над средното средно.

Снимката с гигантската порция свински ребра беше неспасяемо лоша, за това я спестявам, но бяха едни от най-вкусните, които съм опитвала и то в количество, което ще нахрани всеки мъжага или поне две дами.
Похвала и за винената листа с вина от България, Европа и Новия свят. Разнообразни както във вида си, така и в цените си – нещо, което от пренапъване да са много шик на много места го пропускат и винената листа започва от 40 нагоре.
Още един плюс-има ежемесечни, ежеседмични и ежедневни промоции.
На пицария в София | Пицарии, новини | Оферти за пица и паста | Кои сме ние? | Drink and Drive | Доставки на пица
'Пицарии в София' е сайт който Ви предоставя актуална информация за заведенията, предлагащи чудесна италианска кухня в София. Всички изброени пицарии са предоставени от Zavedenia.bg.

Този сайт се поддържа от